Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

: 4
: 20 min

Καλής ποιότητας ελληνικό προσούτο θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Νούμπουλο, λούζα και άλλα παρόμοια παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά βρίσκουμε συνήθως σε καλά παντοπωλεία και ντελί.

Υλικά
  • Για τη σαλάτα
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 σγουρό μαρούλι ή εναλλακτικά χρησιμοποιώ αρμύρα για πιο πικάντικη γεύση
  • 3 – 4 ώριμα, μεγάλα σύκα, μαύρα ή άσπρα
  • 40 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου
  • 40 γρ. φέτες προσούτο Ευρυτανίας ή άλλο καλής ποιότητας ελληνικό αλλαντικό, όπως λούζα κυκλαδίτικη, νούμπουλο Κέρκυρας κ.ά.
  • 10 – 12 ντοματίνια
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, κατά προτίμηση με σπόρους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σάλτσα: Χτυπάω με ένα πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Πλένω και σκουπίζω καλά τη ρόκα και το σγουρό μαρούλι και τα χονδροκόβω με τα χέρια μου.
  • Βήμα 3 Πλένω και σκουπίζω τα σύκα και, χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια. Τέλος, κόβω το τυρί σε λεπτότατες φέτες σαν φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τα λαχανικά.
  • Βήμα 4 Βάζω το μαρούλι και τη ρόκα σε μια σαλατιέρα και προσθέτω τα σύκα, το προσούτο (ή όποιο αλλαντικό χρησιμοποιήσω), τις «φλούδες» γραβιέρας και τα ντοματίνια. Ανακατεύω απλά. Περιχύνω με τη σάλτσα, ανακατεύω ξανά και σερβίρω.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο!



Subscribe