Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

: 4
: 15 min

Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.

Υλικά
  • 2 κόκκινες ντομάτες
  • 2 πράσινες ντομάτες
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • 1 ώριμο αχλάδι φετέλ
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, 3μηνης ωρίμανσης, κομμένη σε κύβους
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Για την βινεγκρέτ
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 60 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Καθαρίζω το αβοκάντο και το αχλάδι τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στρώνω τις ντομάτες, το αβοκάντο, το αχλάδι σε μια πιατέλα. Σκορπίζω την γραβιέρα και τα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 2 Για την βινεγκρέτ: Καθαρίζω το αβοκάντο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάω να τα πολτοποιώ προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα. Ραντίζω την σαλάτα και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.