ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ
Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.
Υλικά
- 2 κόκκινες ντομάτες
- 2 πράσινες ντομάτες
- 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
- 1 ώριμο αχλάδι φετέλ
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, 3μηνης ωρίμανσης, κομμένη σε κύβους
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Για την βινεγκρέτ
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 60 ml ξύδι από λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Καθαρίζω το αβοκάντο και το αχλάδι τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στρώνω τις ντομάτες, το αβοκάντο, το αχλάδι σε μια πιατέλα. Σκορπίζω την γραβιέρα και τα φύλλα βασιλικού και ραντίζω με την βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.
- Βήμα 2 Για την βινεγκρέτ: Καθαρίζω το αβοκάντο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάω να τα πολτοποιώ προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα. Ραντίζω την σαλάτα και σερβίρω.