destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

: 4
: 1 hr
: 15 min

Απαραίτητα τα φασόλια στη διατροφή μας αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες. Εκτός από την κλασσική <a href='https://dinanikolaou.gr/%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1/'>φασολάδα</a>, σας έχω μια πρόταση για μια σαλάτα με φασόλια που θα αγαπήσετε πολύ.

Υλικά
  • 250 γρ. φασόλια μέτρια, Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 250 γρ. καρότα baby ή μεγαλύτερα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 2 σικορέ, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. παντζαρόφυλλα baby
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζω για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα σουρώνω. Τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν πασπαλίζω τα μπαχαρικά (πάπρικα, κίμινο, μαραθόσπορους). Καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και προσθέτω τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα καρότα για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ τα φασόλια, τα καραμελωμένα καρότα, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω τα σικορέ με τα παντζαρόφυλλα και τα απλώνω σε μια πιατέλα. Προσθέτω την σαλάτα με φασόλια, ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 5 Για το ντρέσινγκ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.

Related Posts

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα δίχως μεζέδες από συκωταριά: κοκορέτσι, σπληνάντερα, γαρδούμπες, μαγειρίτσα, συκωταριά στο τηγάνι και αναρίθμητες άλλες λιχουδιές είτε τοπικές είτε αγαπημένε απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Η συκωταριά ετοιμάζεται με πολλούς τρόπους: στη σούβλα (κοκορέτσι), στο φούρνο (γαρδούμπα), στο τηγάνι, στην κατσαρόλα […]

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά. Σαλάτες […]



Subscribe