Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 4
: 40 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Πεντανόστιμη σαλάτα πλήρης σε θρεπτική αξία! Το σπανάκι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Το σπανάκι έχει επίσης αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική δράση και ενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Ακόμα, με την προσθήκη του λεμονιού θα αυξηθεί η απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου του. Από την άλλη, τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών που θα προσφέρουν κορεσμό καθιστώντας την παραπάνω σαλάτα ιδανική πρόταση για ελαφρύ, χορταστικό και θρεπτικό βραδινό.

Υλικά
  • 1 συσκευασία διαλεχτό σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά ή μεγάλα, λευκά ή καφετί)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • Για τη σάλτσα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη ή 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, Μπάρμπα Στάθης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή 2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σκουπίζω καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή, βαμβακερή, νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνω τυχόν χώματα. Κόβω τις χονδρές άκρες των κοτσανιών τους, τις πετάω και κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τις βάζω σε ένα μπολ, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω αλάτι πιπέρι, ρίχνω και το σκόρδο και σοτάρω για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενό του σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Στραγγίζω τα μανιτάρια και τα ρίχνω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτω το τριπλοπλυμένο σπανάκι και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Περιχύνω με τη σάλτσα, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.