Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

: 4
: 15 min

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Η Perlina Τρικάλων είναι επίσης με έντονο πορτοκαλί χρώμα, αρκετά σφιχτή και συμπαγής σάρκα. Εσείς μπορείς να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή σας.

Υλικά
  • ½ πεπόνι Αργίτικο
  • ½ πεπόνι άνυδρο Πάρου ή Περλίνα Τρικάλων
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάϊμ
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τα δύο πεπόνι, αφαιρώ τα σπόρια τους και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Πλένω καλά το αγγούρι και το κόβω σε λεπτές φέτες με τη φλούδα του.
  • Βήμα 2 Στρώνω τις φέτες πεπονιού, χρωματικά εναλλάξ, μαζί με τις φέτες αγγουριού. Θρυμματίζω τη φέτα και την σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια μαζί με το τσίλι. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Σκορπίζω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει κάθε λίγο λιγάκι, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… παρ’ όλ’ αυτά, […]

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.



Subscribe