destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ανάλαφρη σαλάτα χωρίς περιττά λιπαρά αφού το ταχίνι δίνει πλούσια γεύση και κάνει τα ζυμαρικά ιδιαίτερα χορταστικά.

Υλικά
  • 500 γρ. πέννες ριγέ ολικής άλεσης, ΗΛΙΟΣ
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 ml νερό
  • χυμό από 1 ρόδι
  • 200 γρ. Arla Protein Natural
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τις πέννες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω στο μπλέντερ τις μισές λιαστές ντομάτες και τις πολτοποιώ καλά. Αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το ταχίνι και το Arla Protein. Ανακατεύω και αραιώνω το μίγμα με 3-4 κουταλιές νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Προσθέτω το χυμό ροδιού, το χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τις πένες και τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Μοιράζω τα ντοματίνια στα μπολ και συμπληρώνω με τις πένες. Προσθέτω ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι και σερβίρω.

Related Posts

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

Είναι τεράστια η ιστορία για το παραδοσιακό ψωμί και δύσκολο να την εξιστορήσω. Μπορώ όμως, να σας δώσω κάποιες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε και τις οποίες αν ακολουθήσετε θα σας βοηθήσουν να φτιάχνετε νόστιμα και εύκολα ψωμιά στο σπίτι σας.  Τα είδη των αλεύρων […]



Subscribe