Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

: 4-6
: 20 min
: 40 min

Για να διατηρήσει ο φρέσκος δυόσμος το όμορφο χρώμα του χωρίς να μαυρίσει τον ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή πριν τον ρίξουμε στο λαδόξιδο.

Υλικά
  • 3 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι
  • 700 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (σπανάκι, διάφορα μαρούλια όπως κόκκινο, σγουρό, κλασικό ή «σαλάτα», ρόκα, βαλεριάνα, τρυφερά ραδικάκια κ.ά), καλά πλυμένα, στεγνά και χονδροκομμένα)
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα πρώτα στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 σφικτοβρασμένα αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • Για τη σάλτσα δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό ξίδι)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σάλτσα δυόσμου: Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το ξίδι και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεπτόρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω.
  • Βήμα 2 Για τη σαλάτα: Βράζω τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζω και κόβω τα μισά σε λεπτές φέτες και τα άλλα μισά σε λεπτά μπαστουνάκια.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα σαλατικά και προσθέτω τα παντζάρια (φέτες και μπαστουνάκια), τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύω με τα χέρια. Προσθέτω τα κομμένα αυγά, περιχύνω με το λαδόξιδο δυόσμου και σερβίρω.

Related Posts

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το συκώτι, μουλιάζοντάς το σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας».

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Πεντανόστιμη σαλάτα πλήρης σε θρεπτική αξία! Το σπανάκι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.