Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σαλάτα σταμναγκάθι με μήλο και πετιμέζι

Σαλάτα σταμναγκάθι με μήλο και πετιμέζι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 150-200 γρ. σταμναγκάθι
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μήλο (κόκκινο ή πράσινο) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 καρύδια καθαρισμένα σε μεγάλα κομμάτια (ή φουντούκια καβουρδισμένα)

Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
    4 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατίζω καλά το σταμναγκάθι και το τρίβω λίγο με τα χέρια μου για να μαλακώσει.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάζω το τριμμένο σταμναγκάθι, το κρεμμύδι και τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύω πολύ καλά.
Πασπαλίζω με τα καρύδια, στρώνω τις φέτες του μήλου και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Related Posts

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe