Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα & εσπεριδοειδή

Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα & εσπεριδοειδή
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική
Υλικά Εκτέλεση
  • 300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και καλά στεγνωμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με το χέρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 – 5 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο, ζουμερό και γλυκό πορτοκάλι, καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε), κομμένες στη μέση
  • 1 γκρέιπ φρουτ, καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε), κομμένες στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι & μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι & μέλι

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τη ρόκα, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια και τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.

Βινεγκρέτ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινώ έντονα, χτυπώντας καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πηχτή σάλτσα.

Βάζω τη σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ. Ραντίζω με λίγη ακόμα, κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι πασπαλίζω με το καβουρντισμένο σουσάμι  και σερβίρω.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe