30΄ | – | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη βινεγκρέτ
Για το σερβίρισμα
|
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τη ρόκα, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια και τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ. Ανακατεύω καλά με τα χέρια. Βινεγκρέτ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινώ έντονα, χτυπώντας καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πηχτή σάλτσα. Βάζω τη σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ. Ραντίζω με λίγη ακόμα, κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι πασπαλίζω με το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρω. |