Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΚΕΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΚΕΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΚΕΡΔΑΣ

: 4
: 15 min
: 1 hr

Αγαπημένο σαλατικό το σπανάκι αλλά χρειάζεται μια μικρή ενίσχυση στη γεύση. Η λακέρδα είναι ότι καλύτερο για να κάνει τη σαλάτα μας χορταστική και πικάντικη.

Υλικά
  • 300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και στεγνωμένο καλά
  • 200 γρ. λακέρδα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ενώνω το τυρί κρέμα, το τριμμένο καρότο, την λακέρδα, τον άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
  • Βήμα 2 Ετοιμάζω τη βινεγκρέτ: σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω πρώτα τα στερεά υλικά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, μετά τα όξινα, το μηλόξυδο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Σε μια πιατέλα βάζω το σπανάκι, ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη κρέμα από το ψυγείο, φοράω γάντια κουζίνας μιας χρήσεως και σχηματίζω μπαλάκια.
  • Βήμα 5 Βάζω τα λακερδοκεφτεδάκια πάνω στο σπανάκι και περιχύνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
  • Βήμα 6 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.



Subscribe