15΄ | – | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Καθαρίζω τα πορτοκάλια από φλούδα και εξωτερικές μεμβράνες και τα κόβω σε πολύ λεπτές ροδέλες. Φροντίζω να μαζεύω και το ζουμάκι που αφήνουν τα πορτοκάλια σε ένα πιάτο. Στρώνω τις μισές φέτες σε μια μεγάλη πιατέλα και τα αλατίζω με χοντρό αλάτι. Προσθέτω τις μισές ροδέλες από το κρεμμύδι και τις μισές ελιές. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνω με το αγουρέλαιο, την κρέμα βαλσαμικού και τον χυμό πορτοκαλιού που έχω κρατήσει. Πασπαλίζω με λίγο πιπέρι και σερβίρω αμέσως. |