10΄ | 25΄ – 30΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη βινεγκρέτ
|
Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα τα φασόλια και τα καλύπτω πολύ καλά με κρύο νερό. Καρφώνω τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης. Σιγοβράζω τα φασόλια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά τα φασόλια, πετάω το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και το φύλλο δάφνης και τα ξεπλένω με κρύο νερό. Τις στραγγίζω καλά και τις μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κυβάκια φέτας, τη λιαστή ντομάτα και το δυόσμο. Νοστιμίζω με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ με ένα πιρούνι. |