Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 4
: 20 min

Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κινόα, πλυμμένη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 250 γρ. λουκάνικα με πορτοκάλι, κομμένα σε λεπτές, πλάγιες φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματίνια, πλυμμένα και κομμένα στη μέση
  • ½ αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο, κομμένη σε λωρίδες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • Για την βινεγκρέτ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • χυμός & ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το μετρημένο νερό και την κινόα. Αφήνω να πάρει βράση το νερό, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζω τα λουκάνικα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν.
  • Βήμα 3 Ανοίγω την κατσαρόλα με την κινόα και με ένα πηρούνι ανακατεύω καλά και την αδειάζω στο μπολ που θα την σερβίρω.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τα λουκάνικα, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την πιπεριά. Ραντίζω με την βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 5 Για την βινεγκρέτ: Βάζω σε ένα μπολ το πετιμέζι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ

Super food σαλάτα, με όσπρια αλλά και λαδοτύρι πανέ. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικά σουσάμια (λευκό και μαυροσούσαμο) για ακόμα περισσότερη γεύση.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μια διαφορετική συνταγή για τα ρεβύθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα και τα γευστικά πράσα. Μια συνταγή που γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να φαγωθεί και κρύα.