Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 20 min

Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά.

Υλικά
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 12 μέτρια ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, τριμμένη
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τη αρεσκείας μας (κατά προτίμηση με κόκκους)
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, τα ραπανάκια και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω τη σαλάτα σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.



Subscribe