Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σαλάτα με ανάμεικτα ψητά λαχανικά

Σαλάτα με ανάμεικτα ψητά λαχανικά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 30΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Υλικά Εκτέλεση
Για τα λαχανικά

  • 2 φινόκιο κομμένα σε φέτες  1 εκ.
  • 4 πιπεριές κέρατο, ολόκληρες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ολόκληρα, με τη φλούδα τους
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) ελαιόλαδο
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • λίγη πάπρικα

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αριάνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ξερή ρίγανη ή ξερό θυμάρι
Για τα λαχανικά: Τοποθετώ ένα τηγάνι με ραβδώσεις επάνω στο μάτι της κουζίνας, το αλείφω με λίγο από το ελαιόλαδο και το αφήνω να κάψει καλά. Καρφώνω το ½ κεφάλι σκόρδου σε ένα πιρούνι και το «περνάω» επάνω από τις ραβδώσεις για να μυρίσει. Αφήνω το σκόρδο στο τηγάνι. Αλείφω τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα. Τα απλώνω σε μονή στρώση στο τηγάνι και τα ψήνω, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν.

Για το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι βάζω το γιαούρτι, το μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύω. Ρίχνω λίγο λίγο το Αριάνι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Μοιράζω τα λαχανικά σε πιάτα και την ώρα του σερβιρίσματος τα περιχύνω με την κρέμα.


Related Posts