Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Υλικά
  • 8 αρνίσια μπριζολάκια, πάχους περίπου 1 εκ. το καθένα, ξεκοκαλισμένα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • ελάχιστο γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 4 παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα προμαγειρεμένα παντζάρια σε συσκευασίες βάκουμ, που θα βρούμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 4 φραντζολάκια της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το λιωμένο σκόρδο για 30 – 40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το βγάζω με ένα πιρούνι και το πετάω. Βάζω τα μπριζολάκια στην κατσαρόλα, σε μονή στρώση και τα τηγανίζω σε δυνατή φωτιά, σε δύο δόσεις, για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν παντού και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Στο ίδιο σκεύος ρίχνω το κρεμμύδι, τα μήλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη γαρίφαλου και τα σοτάρω για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα παντζάρια, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Βήμα 4 Ανοίγω τα φραντζολάκια στη μέση. Στα μισά κομμάτια τους απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των παντζαριών. Από πάνω βάζω 2 μπριζολάκια, σκορπίζω τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ… ΓΛΥΚΑ & ΦΛΟΓΑΤΑ!!!

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ… ΓΛΥΚΑ & ΦΛΟΓΑΤΑ!!!

Αγαπημένο φθινοπωρινό λαχανικό με πολύ ζωντανό, φλογάτο κόκκινο χρώμα. Τα παντζάρια περιέχουν πλήθος βιταμινών και μετάλλων (μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο κ.ά) που τα καθιστούν πολύ σημαντικά για την διατροφή μας. Τρώγονται ολόκληρα (βολβοί και φύλλα) είτε βρασμένα είτε ωμά. Πώς τα επιλέγουμε Επειδή τα παντζάρια μεγαλώνουν […]