Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 4-6
: 1 hr

Ξεχάστε τις βαριές μαγιονέζες και τα αμφίβολα έτοιμα τουρσάκια και ετοιμάστε τη δική σας σπιτική ρώσικη σαλάτα με τα καλύτερα υλικά. Τη σερβίρετε είτε σε στρώσεις, μέσα σε γυάλινο μπολ, είτε με ανακατεμένα τα υλικά της.

Υλικά
  • 2 – 3 πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένες
  • 4 κρόκοι αυγών, βρασμένοι μέχρι να γίνουν μελάτοι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
  • 250 γρ. καρότα, βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. παντζάρια, βρασμένα (ή ψημένα στο φούρνο), μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω τις βρασμένες πατάτες με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές (αποφεύγω το μπλέντερ γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης). Προσθέτω στον πουρέ τους μελάτους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα πλούσια και αφράτη.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα καρότα, τα παντζάρια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μέτριο γυάλινο μπολ απλώνω μια στρώση από την κρέμα γιαουρτιού και σκεπάζω με μια λεπτή στρώση από τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Συνεχίζω με εναλλάξ στρώσεις κρέμας και λαχανικών, τελειώνοντας με κρέμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe