Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο για το ρολό αυτό είναι το φύλλο Βηρυττού που είναι πολύ λεπτό και φίνο, αλλά ανθεκτικό.

Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας λεπτά, για γλυκά (ή 6 φύλλα Βηρυττού)
  • 100 ml ελαιόλαδο (ή 150 γρ. λιωμένο βούτυρο lurpak), για το άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια κόκκινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες, ξανθές ή μαύρες
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, χονδροσπασμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τις μπανάνες, τα μήλα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μπολ με τα φρούτα και ανακατεύω με ανάλαφρες κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (ή Βηρυττού) και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στη μία από τις μακριές πλευρές των φύλλων απλώνω κατά μήκος το μείγμα της γέμισης και τυλίγω τα φύλλα προσεκτικά σε σχετικά σφικτό ρολό. Το βάζω στο ταψί, με τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω, το αλείφω καλά με λάδι (ή βούτυρο) και το ψήνω για 45 λεπτά.
  • Βήμα 3 Το βγάζω από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια σχάρα και το αφήνω να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω
  • Βήμα 4 Δείτε και ένα διαφορετικό στρούντελ

Related Posts

ΜΗΛΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΒΡΩΜΗΣ

ΜΗΛΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΒΡΩΜΗΣ

Kρέμα μπουγάτσας με την φρεσκάδα των μήλων αλλά και τραγανά δημητριακά. Το καλύτερο επιδόρπιο για όλα τα γούστα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Γιορτινό χοιρινό ρολό που τα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα σύκα μειώνοντας την ποσότητα από τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.



Subscribe