destination taste!

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο για το ρολό αυτό είναι το φύλλο Βηρυττού που είναι πολύ λεπτό και φίνο, αλλά ανθεκτικό.

Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας λεπτά, για γλυκά (ή 6 φύλλα Βηρυττού)
  • 100 ml ελαιόλαδο (ή 150 γρ. λιωμένο βούτυρο lurpak), για το άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια κόκκινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες, ξανθές ή μαύρες
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, χονδροσπασμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τις μπανάνες, τα μήλα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μπολ με τα φρούτα και ανακατεύω με ανάλαφρες κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (ή Βηρυττού) και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στη μία από τις μακριές πλευρές των φύλλων απλώνω κατά μήκος το μείγμα της γέμισης και τυλίγω τα φύλλα προσεκτικά σε σχετικά σφικτό ρολό. Το βάζω στο ταψί, με τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω, το αλείφω καλά με λάδι (ή βούτυρο) και το ψήνω για 45 λεπτά.
  • Βήμα 3 Το βγάζω από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια σχάρα και το αφήνω να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω
  • Βήμα 4 Δείτε και ένα διαφορετικό στρούντελ

Related Posts

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μια μηλόπιτα «μεγαλείο»! Διαλέξτε μήλα αρωματικά, όπως της Ζαγοράς και πραγματική βανίλια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) που θα δώσει τραγανότητα στην κομπόστα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.