Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικο και μήλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 50΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 φύλλο σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 4 κουτ. σούπας τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο
  • 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι
  • 4 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού, μπαγιάτικου
  • 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κύβους και ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Χαράζω τα λουκάνικα κάθετα και με ένα κουτάλι βγάζω τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύω, τα λουκάνικα, τα μήλα, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τα ψίχουλα, τα ασπράδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνω ελαφρά. Πασπαλίζω με τα φυστίκια Αιγίνης και βάζω στο κέντρο, κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς τη γέμιση. Τυλίγω τη σφολιάτα σε ρολό.
Μεταφέρω το ρολό σε λαδωμένη λαμαρίνα και το αλείφω με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζω με τον παπαρουνόσπορο και ψήνω για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι.
Αφήνω τα ρολά να σταθούν για 10 λεπτά και κόβω σε μερίδες.

Related Posts

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

1. Η επιτυχία μιας τάρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζύμη, γι’ αυτό τη φτιάχνω πάντα μόνη μου και το ίδιο συμβουλεύω ακόμη και τους «πρωτάρηδες. Για την παρασκευή της, διαλέγω πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. 2. Ζυμώνω γρήγορα το μείγμα, χωρίς να […]



Subscribe