20΄ | 1 ώρα | 4-6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε ένα μπολ ενώνω τον κιμά κοτόπουλου με το 1 αυγό, τα μισά κυβάκια κόκκινης πιπεριάς, το ½ φλιτζάνι κασέρι, το ½ φλιτζάνι μαϊντανό, και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με πάπρικα. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα, σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και φυλάω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το μοσχαρίσιο κιμά με το άλλο αυτό, την υπόλοιπη κόκκινη πιπεριά, το υπόλοιπο κασέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά απλώνω στην επιφάνεια εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας το μίγμα του μοσχαρίσιου κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο στρώμα διαστάσεων 17×25 εκ. Πάνω από αυτό στρώνω το μίγμα του κιμά κοτόπουλου και ισιώνω την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τέλος, στρώνω τις φετούλες ζαμπόν, ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα τυλίγω σε ρολό, σφίγγοντας και διπλώνοντας τις άκρες του. Τυλίγω αυτό το ρολό με τη λαδόκολλα και μεταφέρω το ρολό σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ψήσιμο πάνω-κάτω, για 1 ώρα. Σερβίρω το ρολό σε φέτες. |