Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 15 min

Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται για καιρό εκτός ψυγείου αλλά, για καλύτερη συντήρηση, τη βάζετε σε ένα βαθύ δοχείο το οποίο σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη.

Υλικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια χονδροκοπανισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μέλι
  • 2 – 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • κανελίτσα σε σκόνη, κατά βούληση
  • γαρίφαλο σε σκόνη, κατά βούληση
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • λίγο λάδι, για την επιφάνεια και το πλάσιμο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια λεκάνη βάζω τα σύκα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το μέλι και το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνω κατά βούληση κανέλα και γαρίφαλο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου (ή με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια πηχτή και κολλώδη πάστα. Για να μην κολλά στα χέρια μου, τα λαδώνω πολύ ελαφρά.
  • Βήμα 2 Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και μεταφέρω εκεί την πάστα που έφτιαξα. Με επίσης λαδωμένες παλάμες την πλάθω σε μακρύ ρολό, με πάχος περίπου όσο μια μπαγκέτα ψωμιού. Καλύπτω το ρολό με άφθονη ζάχαρη άχνη, στην επιφάνεια και στα πλαϊνά και το διατηρώ εκτός ψυγείου. Για να σερβίρω το κόβω σε μέτριες φέτες –κόβονται εύκολα αν λαδώσω ελαφρά τη λάμα του μαχαιριού.

Related Posts

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe