Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min
           
: 2 hr 30 min

Όχι μόνο εύκολο αλλά και πεντανόστιμο τσουρέκι. Αφράτο και με πλούσια σοκολατένια γέμιση συνοδεύει τον καφέ και το χυμό και αποτελεί ιδανικό σνακ για παιδιά.

Υλικά
  • 6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 16 γρ. ξερή μαγιά
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το χλιαρό γάλα και την ξερή μαγιά και τα αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  • Βήμα 2 Κάνω μια λακκούβα στο μείγμα αλευριού και ρίχνω εκεί το λιωμένο χλιαρό βούτυρο, το αυγό και το χλιαρό γάλα με το μαγιά. Ανακατεύω σιγά-σιγά το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και τα ζυμώνω για λίγα λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα εύπλαστο και μαλακό.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ένα μεγάλο μπολ, βάζω εκεί τη ζύμη, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και την αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος για περίπου 1½ ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί.
  • Βήμα 5 Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο, με πάχος περίπου 1 εκ.
  • Βήμα 6 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο επάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Απλώνω τη λιωμένη σοκολάτα στο φύλλο και το τυλίγω σε ρολό από τη στενή πλευρά, ενώνοντας καλά τις άκρες του για να κολλήσουν.
  • Βήμα 7 Μεταφέρω το ρολό στο λαδωμένο ταψί, σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για άλλη 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει ξανά.
  • Βήμα 8 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αφαιρώ τη μεμβράνη, βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω το τσουρέκι για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει και το σερβίρω.

Related Posts

BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.

Brownies με Κρητική μυζήθρα

Brownies με Κρητική μυζήθρα

20΄ 35΄ 1 ταψάκι 20×20 εκ. [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στο Ρέθυμνο! Υλικά Εκτέλεση  Για το μείγμα brownies 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας 90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 150 γρ. ζάχαρη άχνη 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση […]