destination taste!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min
           
: 2 hr 30 min

Όχι μόνο εύκολο αλλά και πεντανόστιμο τσουρέκι. Αφράτο και με πλούσια σοκολατένια γέμιση συνοδεύει τον καφέ και το χυμό και αποτελεί ιδανικό σνακ για παιδιά.

Υλικά
  • 6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 16 γρ. ξερή μαγιά
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το χλιαρό γάλα και την ξερή μαγιά και τα αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
  • Βήμα 2 Κάνω μια λακκούβα στο μείγμα αλευριού και ρίχνω εκεί το λιωμένο χλιαρό βούτυρο, το αυγό και το χλιαρό γάλα με το μαγιά. Ανακατεύω σιγά-σιγά το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και τα ζυμώνω για λίγα λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα εύπλαστο και μαλακό.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ένα μεγάλο μπολ, βάζω εκεί τη ζύμη, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και την αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος για περίπου 1½ ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί.
  • Βήμα 5 Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο, με πάχος περίπου 1 εκ.
  • Βήμα 6 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο επάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Απλώνω τη λιωμένη σοκολάτα στο φύλλο και το τυλίγω σε ρολό από τη στενή πλευρά, ενώνοντας καλά τις άκρες του για να κολλήσουν.
  • Βήμα 7 Μεταφέρω το ρολό στο λαδωμένο ταψί, σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για άλλη 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει ξανά.
  • Βήμα 8 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αφαιρώ τη μεμβράνη, βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω το τσουρέκι για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει και το σερβίρω.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe