Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης & φέτα

Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης & φέτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα + 45΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Φλώρινα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό αρνίσια σπάλα (την παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη μας και ζητάμε να την ετοιμάσει σε ρολό, δηλ. να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο  
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό βαλσάμικο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 7 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (στα γυάλινα βάζα, καλά στραγγισμένες και ανοιγμένες)
  • 300 γρ. Φέτα
Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη φρυγανιά το δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και την πασπαλίζω με το μπούκοβο. Απλώνω στην επιφάνεια της το μείγμα της μουστάρδας. Πάνω στο μείγμα της μουστάρδας στρώνω τις πιπεριές Φλωρίνης. Τυλίγω προσεχτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφιχτά, σε αρκετά σημεία.
Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Το ψήνω για 1 ώρα και 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.