destination taste!

Ρολάκια στιγμής με τυρόκρεμα, πίκλες και πετιμέζι

Ρολάκια στιγμής με τυρόκρεμα, πίκλες και πετιμέζι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 4-6 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αράχωβα (8/12/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 αραβικές πίτες

Για την τυρόκρεμα

  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. πίκλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι, τις πίκλες, τον άνιθο, το ελαιόλαδο, το μισό σφηνάκι πετιμέζι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνω επάνω στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι μεμβράνη και τοποθετώ 1 αραβική πίτα. Απλώνω επάνω το ¼ του μίγματος και τυλίγω με προσοχή. Διπλώνω σφιχτά με την μεμβράνη και κλείνω τις άκρες σαν καραμέλα.
Βάζω τις πιτούλες το ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Ξεδιπλώνω την μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε ρολάκια.
Καρφώνω από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε ρολάκι, ραντίζω με το υπόλοιπο πετιμέζι και σερβίρω.

Related Posts

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 -3 κουταλιές ζάχαρη…

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe