Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

: 20 min
: 35 min
           
: 2 hr

[email protected] με την Ντίνα – 3/3/2018

Υλικά
  • Για το μείγμα με την μαγιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • Για τη ζύμη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας soft Lurpak
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ κουτ. γλυκού δάκρυα μαστίχας Χίου, τριμμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το μείγμα της μαγιάς: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
  • Βήμα 3 Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ.
  • Βήμα 4 Απλώνουμε το βούτυρο της γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
  • Βήμα 5 Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ρολάκια για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 7 Ψήνουμε τα ρολά για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά πριν τα γλασάρουμε.
  • Βήμα 8 Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δουμε ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.
  • Βήμα 9 Ραντίζουμε τα ρολάκια με το γλάσο και σερβίρουμε.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe