ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
[email protected] με την Ντίνα – 3/3/2018
Υλικά
- Για το μείγμα με την μαγιά
- 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
- ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
- ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
- Για τη ζύμη
- 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης, κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- Για το γλάσο
- 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 2 κουτ. σούπας soft Lurpak
- 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
- ½ κουτ. γλυκού δάκρυα μαστίχας Χίου, τριμμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
- Βήμα 1 Για το μείγμα της μαγιάς: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Βήμα 2 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
- Βήμα 3 Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ.
- Βήμα 4 Απλώνουμε το βούτυρο της γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
- Βήμα 5 Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ρολάκια για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Βήμα 6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 7 Ψήνουμε τα ρολά για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά πριν τα γλασάρουμε.
- Βήμα 8 Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δουμε ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Βήμα 9 Ραντίζουμε τα ρολάκια με το γλάσο και σερβίρουμε.