Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ροζ ριζότο

Ροζ ριζότο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 20΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 μεγάλα παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. ρύζι ειδικό για ριζότο (καρναρόλι, αρμπόριο ή καρολίνα Σερρών)
  • 1 σφηνάκι ξερό βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο πολύ ζεστό ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη γραβιέρα, για το σερβίρισμα
Βάζω τα κομμένα παντζάρια και το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή, μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι κόκκοι του να γυαλίσουν και να ασπρίσουν.
Σβήνω με το βερμούτ, και προσθέτω τη μισή ποσότητα της κρέμας παντζαριού. Μαγειρεύω για 30 δευτερόλεπτα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μία δόση ζεστού ζωμού. Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω σχεδόν ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Ρίχνω την επόμενη δόση ζωμού και συνεχίζω τη διαδικασία, μέχρι κάθε δόση ζωμού που ρίχνω να απορροφάται πλήρως από το ρύζι. Η όλη διαδικασία σταδιακής προσθήκης ζωμού διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι. Στο διάστημα αυτό, το ρύζι θα έχει μεν μαλακώσει και θα μελώσει σαν χυλός, ωστόσο οι κόκκοι του θα κρατάνε λίγο στο δόντι. Ίσως δεν χρειαστεί να ρίξω όλο το ζωμό, αλλά όση ποσότητα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει το ρύζι την επιθυμητή μελάτη υφή.
Όταν ρίξω την τελευταία δόση ζωμού (περίπου στα 20-25 λεπτά) προσθέτω και την υπόλοιπη κρέμα παντζαριών και ανακατεύω καλά, μέχρι το ριζότο να αποχτησει μια βαθιά ροζ απόχρωση.
Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το ριζότο αμέσως και πασπαλίζω κάθε μερίδα με τριμμένη γραβιέρα.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe