ΡΟΖ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 Μακβέλ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
- 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente.
- Βήμα 2 Βάζουμε στο μούλτι, το παντζάρι, τις δύο σκελίδες σκόρδο και την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, ροζ κρέμα.
- Βήμα 3 Σε μια σοτέζα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Καρφώνουμε μια σκελίδα σκόρδο με το πηρούνι και το «γυρίζουμε» μέσα στο βούτυρο για να το αρωματίσει.
- Βήμα 4 Ρίχνουμε την κρέμα παντζαριού και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμ ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε με πηρούνα, απευθείας τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στην σοτέζα.
- Βήμα 5 Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί Δανίας και μπόλικο πιπέρι.