Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 8-10
: 15 min
: 1 hr

Αφράτη και με τη γλύκα του πετιμεζιού είναι ίσως η πιο νόστιμη ροδακινόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια, γυαρμάδες ή ακόμα και βερίκοκα.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + 50 γρ. επιπλέον για τα ροδάκινα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καλά κοσκινισμένο
  • 2-3 μεγάλα ροδάκινα ώριμα αλλά όχι λιωμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 80 ml πετιμέζι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα 250 γραμ. βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 3 Παράλληλα, πλένω και σκουπίζω καλά τα ροδάκινα. Τα κόβω σε φετάκια χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ., και στρώνω αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω κι αυτό. Στρώνω τις φέτες των ροδάκινων σχηματίζοντας κύκλους μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας, τα 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ραντίζω με το πετιμέζι. Αφήνω την φόρμα στην άκρη.
  • Βήμα 5 Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά. Δουλεύω το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υγρά να απορροφήσουν όλο το αλεύρι.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το μείγμα επάνω από τα ροδάκινα και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 7 Ψήνω τη ροδακινόπιτα στο φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Βήμα 8 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζω τη ροδακινόπιτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και αν θέλω, ραντίζω με λίγο επιπλέον πετιμέζι. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.