Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Η ροδακινόπιτα είναι από τις πιο δημοφιλής πίτες του καλοκαιριού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο θέλετε… βανίλιες, γιαρμάδες, νεκταρίνια, δαμάσκηνα… Αν είναι πολύ ζουμερά, αυξήστε λίγο το αλεύρι της γέμισης.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • Για την επιφάνεια + το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλάτι, το αλεύρι, το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό αλλά ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Κρατάω 1 ροδάκινο στην άκρη, κόβω τα υπόλοιπα σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα ροδάκινα για να απλώσουν παντού.
  • Βήμα 4 Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • Βήμα 5 Τοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα ροδάκινα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.
  • Βήμα 6 Αφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι, κόβω το ροδάκινο που έχω κρατήσει σε λεπτές φέτες και γεμίζω το κέντρο. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
  • Βήμα 7 Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]