Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

: 4
: 10 min
: 15 min

Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό. Φρέσκια λεβάντα θα βρούμε στα περισσότερα φυτώρια, ενώ ξερή βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα με είδη υγιεινή διατροφής.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδας από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 ματσάκι λεβάντα, ξερή ή φρέσκια
  • 4 μεγάλα, ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μπάλες παγωτό, κατά προτίμηση καραμέλα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτω τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι της λεβάντας και βράζω για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για 10 λεπτά. Το σουρώνω και το αδειάζω ξανά στην καθαρισμένη κατσαρόλα. Προσθέτω τα φέτες ροδάκινου και τις πιέζω ελαφρά ώστε να μισοβυθιστούν στο σιρόπι.
  • Βήμα 3 Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν τα ροδάκινα από τη λεβάντα, ανακατεύοντας τα πότε-πότε.
  • Βήμα 4 Μοιράζω από μία μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα. Από πάνω βάζω φετούλες ροδάκινου, περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτή η πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου δίνει σώμα και ιδιαίτερη γεύση στα κέικ. Σε συνδυασμό με το μήλο και την αλατισμένη καραμέλα γίνεται σούπερ!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.