Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

: 4
: 20 min
: 15 min

Σερβίρετε αυτό το λαχταριστό, ευωδιαστό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα με κρεατικά ή πουλερικά. Εξίσου θαυμάσια ταιριάζει και το δεντρολίβανο, η λεβάντα και όποιο άλλο μυρωδικό έχετε στη γλάστρα.

Υλικά
  • 2 μεγάλα και ώριμα ροδάκινα, σφικτά
  • 8 ώριμα αλλά σφικτά βερίκοκα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση, από τον οποίο παίρνω τα σποράκια με τη λάμα ενός μαχαιριού (ή 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκος δυόσμος ή μέντα, χοντροκομμένα (τα βρίσκω στα φυτώρια)
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C.
  • Βήμα 2 Πλένω και σκουπίζω καλά όλα τα φρούτα. Κόβω τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους στα 8. Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και πετάω τα κουκούτσια. Τώρα λοιπόν έχω 16 κομμάτια ροδάκινου και 16 κομμάτια βερίκοκου.
  • Βήμα 3 Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν καλά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ποτό (αν το χρησιμοποιήσω), τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας (ή τη βανίλια σε σκόνη) και τα φυλλαράκια του δυόσμου (ή τη μέντας). Ανακατεύω καλά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο, το αδειάζω στα φρούτα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Κόβω 8 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας (με πλευρά περίπου 40 εκ. και τα βάζω ανά δύο το ένα επάνω στο άλλο, ώστε να έχω 4 διπλά τετράγωνα φύλλα. Στη μέση κάθε φύλλου μοιράζω από 4 κομμάτια ροδάκινου και 4 κομμάτια βερίκοκου και περιχύνω με 1 – 2 κουταλιές από το υγρό του μπολ, μαζί με μερικά φυλλαράκια από το μυρωδικό. Μοιράζω στα φρούτα και τα κομματάκια κουβερτούρας και κλείνω τα πακέτα, μαζεύοντας τις άκρες τους προς τα πάνω, σαν πουγκιά. Τα δένω με σπάγκο μαγειρικής.
  • Βήμα 6 Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνω για 13 – 15 λεπτά.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα φρούτα ζεστά, βάζοντας από 1 πακετάκι σε κάθε πιάτο και ανοίγοντάς τα προσεκτικά για να μην χάσω τους χυμούς. Αν θέλω, συνοδεύω με παγωτό βανίλια.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η δίαιτα έχει συνδεθεί με την αποχή από αγαπημένες γεύσεις όπως τα γλυκά. Ευτυχώς, η αλήθεια απέχει από την παραπάνω πεποίθηση, μιας και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των τροφών, αρκεί να προσέξουμε τα υλικά παρασκευής, την ποσότητα και τη συχνότητα […]



Subscribe