Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ

: 6
: 20 min
: 30 min

Απολαυστικά ζυμαρικά με τυρένια κρέμα και κιμά. Τα παιδιά θα σας λατρέψουν! Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη μοτσαρέλα και να την πασπαλίσετε πάνω από την κρέμα για πιο τραγανή κρούστα.

Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη Arla
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 κανέλα και το θυμάρι και τον καβουρδίζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ριγκατόνι al dente. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 3 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα ζεστά ζυμαρικά, τη σάλτσα του κιμά και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με 2 ξύλινες κουτάλες και αδειάζω τα υλικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτω με την κρέμα μοτσαρέλα και ισιώνω να καλύψω τα ζυμαρικά. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!