Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 10 min
: 25 min

Πολύ χορταστική ρεβιθοσαλάτα με δυνατά αρώματα και γεύση. Τα ψητά ρεβίθια μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα απολαμβάνετε σαν σνακ μαζί με το ποτάκι σας.

Υλικά
  • 300 γρ. ρεβίθια Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • 100 γρ. βαλεριάνα
  • 150 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 100 ml ελαιόλαδο Dina Nikolaou
  • 2 κουτ. σούπας ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ψητά ρεβίθια
  • 3 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σουρώνω τα ρεβίθια από το νερό που τα έχω να μουλιάσουν και τα ξεπλένω καλά. Τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και γεμίζω με νερό. Βράζω τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 2 Για το ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι 2 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Για τα ψητά ρεβίθια: Σε ένα ταψάκι βάζω 3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 4 Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα βάζω την βαλεριάνα, τα κρύα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το φινόκιο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ντρέσινγκ. Βάζω τη ρεβιθοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, σκορπίζω τα ψημένα ρεβίθια και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.