Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ

: 6-8
: 40 min
: 40 min

Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά!

Υλικά
  • 3 μεγάλα και γλυκά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, για το ταψί
  • Για το σιρόπι
  • 4½ φλιτζ. τσαγιού (900 ml) νερό
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 στρογγυλές φέτες από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • Για το πασπάλισμα
  • αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει κάμποσο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνω τα καρότα. Τα βράζω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα λιώνω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ., αλείφοντας και τα τοιχώματα.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω το σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 5 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα αυτό μέσα στο μπολ με το αλεύρι και χτυπάω με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τον πουρέ καρότου και την κανέλα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω το ραβανί για 40 λεπτά.
  • Βήμα 7 Για το σιρόπι: Στο μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και τις φέτες του λεμονιού και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 8 Βγάζω το ραβανί από το φούρνο, το αφήνω για 3 – 4 λεπτά και το περιχύνω με το σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει και σερβίρω, πασπαλίζοντας, αν θέλω, κάθε μερίδα με την τριμμένη καρύδα.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]