Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ WOK;

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ WOK;

Το μαγείρεμα στο Wok συγχέεται πολύ συχνά με την ασιατική κουζίνα και πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας μαγειρική. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, σας επιτρέπει να σοτάρετε ή να τηγανίζετε γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ δεν απαιτείται παρά ελάχιστη λιπαρή oυσία. Οι υφές των τροφίμων θα διατηρηθούν τόσο μαλακές αλλά και τραγανές που δεν θα θελήσετε να γυρίσετε ξανά στον κλασικό τρόπο μαγειρέματος! Τα υλικά, επίσης, δεν χάνουν ούτε τις γεύσεις ούτε και τα θρεπτικά συστατικά τους, κάνοντας επομένως αυτή τή μέθοδο μαγειρέματος να είναι πιο υγιεινή αλλά και πολύ αρωματική και νόστιμη χάρη στα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και τα φρέσκα βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε!
Για να μαγειρέψετε στο Wok, θα πρέπει να έχετε το ειδικό αυτό βαθύ τηγάνι που πλέον βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε σκεύη μαγειρικής. Αυτό το ειδικό σκεύος, χάρη στο σχήμα του, επιτρέπει την καλύτερη κατανομή της θερμότητας κατά το μαγείρεμα, ενώ αρχικά σχεδιάστηκε για να περιορίσει την κατανάλωση ξύλου. Για να γίνεται πιο καλή επαφή με τις εστίες της κουζίνας σας, προτιμήστε το ευρωπαϊκό Wok το οποίο είναι πιο επίπεδο. Το wok θα πρέπει επίσης να είναι αντικολλητικό ώστε να μην κολλάνε τα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα αλλά και να μην χρειάζεται να προσθέτετε περισσότερη ποσότητα λαδιού ή βουτύρου.
Τι μπορείτε τώρα να μαγειρέψετε σε ένα wok; Όταν σκεφτόμαστε μαγείρεμα σε wok, σκεφτόμαστε συνήθως τα σοταρισμένα λαχανικά. Για ένα ομοιογενές και γρήγορο μαγείρεμα, καλό θα ήταν να κόψετε όλα τα τρόφιμα σε ίδιο περίπου μέγεθος. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε ένα πλήρες πιάτο προσθέτοντας κρέας, ψάρι, οστρακοειδή ή τροφού.
Μπορείτε, επίσης, κατά το τέλος του μαγειρέματος να ολοκληρώσετε την παρασκευή σας με ένα ζωμό λαχανικών, αποκτώντας έτσι μια ελαφριά σάλτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και αρωματικά βότανα, μπαχαρικά και διάφορους σπόρους. Παραδείγματος χάριν, ένας ωραίος συνδυασμός είναι το φρέσκο τζίντζερ με σάλτα σόγιας και καρύδια. Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι, λίγο κάρυ και ψιλοκομμένο σκόρδο. Για να διατηρήσετε την τραγανή υφή των συστατικών σας, τηγανίστε πρώτα τα κρέατα και συνεχίστε προσθέτοντας τα λαχανικά της επιλογής σας, ξεκινώντας με τα καρότα, αν έχετε, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος από άλλα λαχανικά. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης μικρά μπουκέτα μπρόκολου, γογγύλια, πιπεριές, κρεμμύδια κλπ.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε noodles ή ρύζι για ένα 100 % ασιατικό πιάτο!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]