Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς καθαρίζω τα εντόσθια για το κοκορέτσι

Πώς καθαρίζω τα εντόσθια για το κοκορέτσι

Πρώτα κόβω με ένα μαχαίρι τυχόν ίνες και μεμβράνες που περιβάλουν τα εντόσθια. Την πλένω καλά και την αφήνω να στραγγίξει. Στη συνέχεια την κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
Για το κοκορέτσι την κόβω σε μεγαλούτσικα κομμάτια των 3 – 4 εκ. αλλά αν την ετοιμάσω για μαγειρίτσα ή για τηγανιά, την κόβω σε μικρά κομματάκια.
Δοκιμάστε να την μαρινάρετε: Κόψτε τη και βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ με κάποιο ψιλοκομμένο μυρωδικό: ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα (ξερά και τριμμένα ή φρέσκα και ψιλοκομμένα), αλάτι, πιπέρι και λεμονοχυμό.
Αν πάρετε αντεριά, φροντίστε να είναι μακριά και γερή, χωρίς σκισίματα. Θέλει πάρα πολύ καλό καθάρισμα εσωτερικά, για να φύγουν οι ακαθαρσίες της. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να τη γυρίσετε «το μέσα έξω», όπως όταν βγάζετε ένα καλσόν, γυρίζοντάς την με ένα τσιμπηδάκι. Μπορείτε όμως να βάλετε τη μία άκρη της κάτω από τη βρύση και να αφήσετε να περάσει αρκετό νερό από μέσα, το οποίο θα σπρώξετε νε τα δάχτυλα για να διασχίσει όλο το έντερο και να βγει από την άλλη άκρη. Αυτό θα το κάνετε πολλές φορές μέχρι το νερό να βγει πεντακάθαρο. Ραντίστε τη με λεμονόχυμο και διατηρήστε τη για όλο το βράδυ στο ψυγείο, μέχρι την επόμενη μέρα που θα φτιάξετε είτε τη μαγειρίτσα είτε κάποιο μεζέ. Υπολογίστε ότι για ένα κοκορέτσι θέλετε κάπου 5 κιλά αντεριά.


Related Posts

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

Μπορεί το αρνάκι στη σούβλα ή στο φούρνο να είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας, παρ’ όλ’ αυτά μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας απαιτεί ώρες στο ψήσιμο. Σίγουρα, για το πασχαλινό τραπέζι, οι καλεσμένοι μαζεύονται από νωρίς, άρα, χρειάζονται κάποια μεζεδάκια που να «ξυπνήσουν» την […]

Πάσχα στo Hyatt Regency Thessaloniki!

Πάσχα στo Hyatt Regency Thessaloniki!

Εστιατόριο Αμβροσία Tο Hyatt Regency Thessaloniki και φέτος τιμάει την παράδοση με ένα αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις στο εστιατόριο Αμβροσία. Το Μεγάλο Σάββατο ζεστή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και γλυκά προσφέρονται για το αναστάσιμο δείπνο με τιμή μπουφέ κατ΄ άτομο 45€ Την Κυριακή […]