Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΡΑΝΙΤΑ

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΡΑΝΙΤΑ

Τώρα που καλοκαιριάζει, σκεφτόμαστε συνήθως να φάμε ένα παγωτό, για να δροσιστούμε. Αν φέτος αποφασίσατε να προσέξετε τα πολλά λιπαρά τότε γιατί όχι να μην επιλέξετε μια ωραία και παγωμένη γρανίτα; Είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι: είναι εύκολο, πολύχρωμο, και προσαρμόζονται για όλα τα γούστα!

Μπορείτε να φτιάξετε μια γρανίτα χωρίς κάποια ειδική μηχανή
Για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη, φρουτώδες γρανίτα! Σε μια σαλατιέρα, βάλτε 250 ml χυμό φρούτων. Σας συνιστώ τα κόκκινα φρούτα, θα έχετε έτσι μια αξέχαστη γρανίτα! Αν θέλετε λοιπόν μια γρανίτα με κόκκινα φρούτα ρίξτε 250 ml χυμό βατόμουρου και σιρόπι κερασιού (μια κουταλιά της σούπας αρκεί). Προσθέστε 100 ml νερό, ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για δύο ώρες. Μη ξεχάσετε να ξύνετε το μείγμα σας με ένα πιρούνι κάθε μισή ώρα για να σχηματιστούν σαν μικροί πάγοι. Όταν το μείγμα σας αποκτήσει μια ομοιογενή υφή, σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με ένα χοντρό καλαμάκι.

Φτιάξετε μια γρανίτα με το μπλέντερ
Όταν σκεφτόμαστε γρανίτα, μας έρχεται αμέσως στο μυαλό πολλά χρώματα και ζέστη… αν είχε και λιγότερες θερμίδες θα ήταν το ιδανικό! Σας έχω ετοιμάσει μια ελαφριά γρανίτα. Γι’ αυτό καθαρίστε περίπου 350 γραμμάρια φρούτων και κόψτε τα σε κομμάτια. Αν σας αρέσουν τα εξωτικά φρούτα, μη διατάξετε να φτιάξετε ένα γλυκό και τροπικό μείγμα! Σε ένα μπλέντερ, κόψτε μισό μάνγκο σε κύβους και ρίξτε τον πολτό δύο φρούτων τους πάθους. Σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις; Αν ναι, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Ρίξτε και 125 ml ανθρακούχο νερό και 50 γραμμάρια θρυμματισμένο πάγο και ανακατέψτε τα όλα μέχρι να αποκτήσετε μια υφή όπως τα κρύσταλλα χιονιού.

Γρανίτα με το αγαπημένο σας αναψυκτικό!
Διαλέξετε το αγαπημένο σας αναψυκτικό, για παράδειγμα τη Coca-Cola…! Το μπουκάλι σας πρέπει να είναι καλά κλειστό. Ανακινήστε πολύ έντονα για 5 έως 10 δευτερόλεπτα το μπουκάλι και στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη για 3 έως 4 ώρες. Προσοχή το υγρό σας δεν πρέπει να παγώσει.
Βγάλτε το μπουκάλι από την κατάψυξη και ανοίξτε το (στο νεροχύτη φυσικά) για λίγα δευτερόλεπτα και βάλτε ξανά το καπάκι. Γυρίστε ανάποδα το μπουκάλι για να δείτε αν έχει κρυσταλλώσει… Αν εμφανιστούν μικρά κρύσταλλα, η γρανίτα σας είναι έτοιμη!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.