Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ;

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ;

Πριν μάθεις πως θα τα μαγειρεύεις, πρέπει πρώτα, να μάθεις να τα διαλέγεις. Το ότι είσαι πρωτάρης στην κουζίνα δε σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις από την διατροφή σου, τα φρέσκα ψάρια. Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις:

  1. Το φρέσκο ψάρι έχει 4 βασικά χαρακτηριστικά:
    Μύρισέ το… Πρέπει να μοσχοβολάει θάλασσα και αλμύρα
    Ζούληξέ το… Πρέπει να έχει σκληρό και άκαμπτο κρέας
    Κοίταξέ το… Τα μάτια του πρέπει να είναι λαμπερά και καθαρά
    Έλεγξέ το… Τα βράγχιά του πρέπει να έχουν κόκκινο, ζωηρό χρώμα.
  2. Φυσικά δεν λείπουν και οι «έξυπνοι» ψαράδες που «ρετουσάρουν» τα μπαγιάτικα ψάρια με διάφορα τρικ. Ρίχνουν κολλύριο στα μάτια (μη γελάς) για να λάμπουν, κοκκινίζουν τα βράγχια. Το καλύτερο είναι να πιάσεις το ψάρι από την ουρά του και να το σηκώσεις «όρθιο». Πρέπει να στέκεται ντούρο και άκαμπτο.
  3. Βρες ένα ψαράδικο κοντά στο σπίτι σου που έχει πελατεία (κυρίως γιαγιάδες και παππούδες που ξέρουν από ψάρια). Γνωρίσου με τον ψαρομανάβη και ρώτα τον. Ζήτα βοήθεια και συμβουλές.
  4. Για να φας φρέσκο ψάρι πρέπει να ξυπνήσεις πρωί. Ρώτα τον ψαρά «τι του έφεραν σήμερα» και ανάλογα με τα οικονομικά σου, ψώνισε.
  5. Όλα τα ψαράδικα καθαρίζουν τα ψάρια και μάλιστα, χωρίς επιπλέον κόστος. Έτσι γλυτώνεις ένα μπελά παραπάνω.
Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe