Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Αγοράζετε συνήθως αποξηραμένα φρούτα από το σούπερ μάρκετ; Αν σας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας, στο σπίτι χωρίς πολλά υλικά; Τι θα χρειαστείτε; Μόνο φρέσκα φρούτα και λίγο χρόνο!
Yπάρχει μια τεχνική που δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή… Ψήστε τα φρούτα στο φούρνο στους 50°C για μερικές ώρες. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδική συσκευή!

  1. Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τα φρούτα της επιλογής σας σε λεπτές φέτες.
  2. Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες φρούτων πάνω στο χαρτί  χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
  3. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο.
  4. Βάλτε το φούρνο σας στους 50°C

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τα φρούτα, υπολογίστε 6 ώρες για τα μήλα, τα αχλάδια, τις μπανάνες ή τα δαμάσκηνα, 9 ώρες για τα σταφύλια και τα πορτοκάλια και 12 ώρες για τις φράουλες, τα κεράσια και τα ροδάκινα.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.