Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON

: 10-12
: 15 min
: 12 min

Αυτά τα πρωτότυπα και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και και το άρωμα του λεμονιού. Η ζύμη τους είναι μαλακή αλλά δεν πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι από αυτό που σας προτείνω.

Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ¼ κουτ. γλυκού κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Ρίχνω το χυμό λεμονιού, την εσάνς λεμόνι, την βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βήμα 5 Τέλος, ρίχνω πασπαλιστά τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι) και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν από τα υγρά και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Βήμα 6 Σταματάω το μίξερ και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω από το μείγμα και το διαμορφώνω σε μπαλάκι. Βουτάω το μπαλάκι στην άχνη και το τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  • Βήμα 7 Ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος). Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe