Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ραβανί με κρέμα και φιστίκι Αιγίνης

Ραβανί με κρέμα και φιστίκι Αιγίνης
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 1 ώρα + 15΄ 12-15 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 2/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για το ραβανί

  • 1 πακέτο ραβανί ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 αβγά
  • 200 ml γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 400 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 800 ml γάλα (κρύο)
  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • Σπόρια ροδιού (για τη διακόσμηση)
Για το ραβανί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το μείγμα από τους δύο φακέλους για ραβανί. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25×35 εκ. και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε το ραβανί για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Βγάζουμε το ραβανί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βράζουμε 600 ml νερό και προσθέτουμε τους φακέλους με το σιρόπι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Με την ανάποδη ενός κουταλιού, κάνουμε διάσπαρτα μικρές τρύπες επάνω στο ραβανί και περιχύνουμε το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει.Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα και τους 2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο ραβανί και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ραβανί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φυστίκια και τους σπόρους ροδιού. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related Posts