Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Προβατίνα χαρτόδεμα

Προβατίνα χαρτόδεμα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 3 ώρες 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 κιλά μπούτι προβατίνας, ξεκοκκαλισμένο από το χασάπη και ανοιγμένο για γεμιστό
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μήλα πράσινα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • φύλλα από φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τρεις λαδόκολλες επάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω την προβατίνα. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και από τις δύο μεριές. Κόβω την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μήλα σε τέταρτα, καθαρίζοντάς τα μόνο από τα κουκούτσια τους.
Ψιλοκόβω επάνω στο κρέας το σκόρδο και ραντίζω με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το φασκόμηλο και στρώνω την γραβιέρα και τα μήλα.
Τυλίγω, με τις λαδόκολλες, το μπούτι σε ρολό και δένω με σπάγγο. Τοποθετώ το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 3 ώρες.

Related Posts

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που […]



Subscribe