Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Προβατίνα χαρτόδεμα

Προβατίνα χαρτόδεμα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 3 ώρες 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 κιλά μπούτι προβατίνας, ξεκοκκαλισμένο από το χασάπη και ανοιγμένο για γεμιστό
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μήλα πράσινα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • φύλλα από φασκόμηλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω τρεις λαδόκολλες επάνω στον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω την προβατίνα. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και από τις δύο μεριές. Κόβω την κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μήλα σε τέταρτα, καθαρίζοντάς τα μόνο από τα κουκούτσια τους.
Ψιλοκόβω επάνω στο κρέας το σκόρδο και ραντίζω με ελαιόλαδο. Σκορπίζω το φασκόμηλο και στρώνω την γραβιέρα και τα μήλα.
Τυλίγω, με τις λαδόκολλες, το μπούτι σε ρολό και δένω με σπάγγο. Τοποθετώ το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 3 ώρες.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Nico Lazaridi – Food and Wine Experience

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Nico Lazaridi – Food and Wine Experience

Οινική θαλπωρή με κρασιά Nico Lazaridi στο αποκορύφωμα του Χειμώνα! Το Wine Style σε συνεργασία με το Ambrosia Restaurant, σας προσκαλεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, σε μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Ξεχωριστά κρασιά από επιλεγμένες σοδειές και ετικέτες του Κτήματος Nico Lazaridi από την Δράμα συνδυάζονται με ένα ξεχωριστό μενού από μοναδικές […]