Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

: 8
: 45 min
: 18 min
           
: 1 hr

Διάσημα γερμανικά ψωμάκια που αγαπώ πολύ. Σας δίνω μια πιο «προχωρημένη» εκδοχή τους, αφού τα γεμίζω με καπνιστό κοτόπουλο και πικάντικα τυράκια.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 8-9 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά, ξηρή
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Δάκου» + λίγο επιπλέον για τον πάγκο
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • Για το βράσιμο
  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γρ. μαγειρική σόδα
  • Για τη γέμιση
  • 80 γρ. Μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla,τριμμένο
  • 100 γρ. κοτόπουλο καπνιστό, Μπέλλης, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Για την επάλειψη
  • 30 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αναδεύω με τον γάτζο. Σταματάω το μίξερ και αφήνω το μείγμα για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το θυμάρι, το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνω με μεσαία ταχύτητα για 12 λεπτά. Σκεπάζω τον κάδο με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Βήμα 3 Για τα πρέτσελ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνο και τις κρατάω στην άκρη. Βάζω το μετρημένο νερό και τη σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά για να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Βήμα 4 Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Πλάθω το κάθε ένα κομμάτι σε μακρύ κορδόνι μήκους περίπου 35-40 εκ. Το αφήνω στον πάγκο της κουζίνας και πιέζω το κορδόνι για να «απλώσει» η ζύμη με πλάτος περίπου 10 εκ.
  • Βήμα 5 Βάζω αρκετή μοτσαρέλα και σκληρό τυρί Δανίας στο κέντρο του πλάτους της ζύμης και κατά μήκος του κορδονιού. Σκορπίζω μπαστουνάκια καπνιστό ψαρονέφρι και ενώνω τις άκρες μέχρι να κολλήσουν καλά.
  • Βήμα 6 Kρατώντας τις άκρες του κορδονιού δημιουργώ ένα U και κατόπιν σταυρώνω τις άκρες πιέζοντάς τες για να κολλήσουν στο κάτω μέρος της ζύμης. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μέχρι να τελειώσουν.
  • Βήμα 7 Ρίχνω το πρώτο πρέτσελ στην κατσαρόλα με το νερό και τη σόδα και βράζω για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζω το πρέτσελ με τρυπητή κουτάλα αφήνοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει να στάζει και το μεταφέρω στη λαμαρίνα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα πρέτσελ.
  • Βήμα 8 Με ένα πινέλο τα αλείφω με λιωμένο βούτυρο και ασπράδι και πασπαλίζω με σκληρό τυρί Δανίας, ανθό αλατιού, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνω τα πρέτζελ στο φούρνο για 16-18 λεπτά.
  • Βήμα 9 Βγάζω τα πρέτσελ από το φούρνο και τα αφήνω να σταθούν για 5 λεπτά. Τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]