Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 6
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εξαιρετική σαλάτα της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε γεύμα μας καθώς τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Συγκεκριμένα, το μαρούλι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου και χρωμίου. Ακόμα, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, προφυλάσσει από καρκίνο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε καροτενοειδή, ενώ αρκετες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν πως προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, εξαιτίας του φυλλικού οξέος, που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και συμβάλλει στην υγεία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου. Τέλος, η προσθήκη της βινεγκρέτ από πορτοκάλι προσδίδει στη σαλάτα επιπλέον αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υλικά
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία σαλάτα Μαρουλένια, Μπάρμπα Στάθης από διαλεχτό μαρούλι romaine, butterhead & escarole
  • 1 κόκκινο μήλο, με τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 5 - 6 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποιήστε το εργαλείο «μαντολίνο» που κόβει τα υλικά τέλεια σε λεπτότατες φέτες)
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • Για τη βινεγκρέτ
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολάκι χτυπάω με ένα πιρούνι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τα διαλεχτά & τριπλοπλυμμένα μαρούλια Μπάρμπα Στάθης, της συσκευασίας και τα υπόλοιπα υλικά (μήλο, καρότο, ραπανάκια, σέλερι, μαϊντανό και σταφίδες) και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω.

Related Posts

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική συνταγή με τη σφραγίδα της ελληνικής παραδοσιακή διατροφής και την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας. Τα ρεβύθια είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας.

Το πιο ρομαντικό ραντεβού είναι… St’Astra

Το πιο ρομαντικό ραντεβού είναι… St’Astra

Φέτος γιορτάστε με θέα την φωτισμένη Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό Στο “St’Astra” rooftop restaurant–bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, απολαύστε ένα ροµαντικό δείπνο γι’ αυτή τη ξεχωριστή µοναδική βραδιά του χρόνου. Ο Chef μας προτείνει: Valentine’s Day Menu Χτένια και γαρίδες σε όστρακο […]