destination taste!

ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ (ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ)

ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ (ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ)

ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ (ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ)

: 500 γρ.
: 20 min

Γίνεται πανεύκολα και τα παιδιά την λατρεύουν. Αλείψτε τους ξεροψημένες φέτες ψωμιού, φτιάξτε γλυκά τοστ ή ωραίες τούρτες με γέμιση πραλίνας.

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) μέχρι να γίνουν σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.
  • Βήμα 2 Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]



Subscribe