Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

: 6
: 20 min
: 30 min

Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες.

Υλικά
  • Για το ριζότο
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι ή καρολίνα Σερρών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό από τις γαρίδες ή θαλασσινών
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, σε φλοίδες, για το σερβίρισμα
  • Για την πράσινη κρέμα
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον ζωμό γαρίδας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σκόνη
  • 1 λίτρο νερό
  • Για τις γαρίδες
  • 12 γαρίδες μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάω τα κεφάλια και τα κελύφη για το ζωμό)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τον ζωμό: Bάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κεφάλια και τα κελύφη, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τον μαραθόσπορο.
  • Βήμα 2 Σωτάρω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το νερό και αφήνω τον ζωμό να σιγοβράζει όση ώρα ετοιμάζω την κρέμα.
  • Βήμα 3 Για την πράσινη κρέμα: Καθαρίζω, πλένω, στεγνώνω και ψιλοκόβω τα χορταρικά. Τα βάζω στο μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή, πράσινη κρέμα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτω το τυρί και την πάστα σκόρδου και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Για το ριζότο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω το ρύζι. Πασπαλίζω με το τζίντζερ και τον μαραθόσπορο και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Βήμα 6 Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, τοποθετώ ένα σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές ζωμό. Συνεχίζω προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που βλέπω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση και μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, αλ ντέντε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 20-25 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 7 Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την πράσινη κρέμα. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το ριζότο σε μια μεγάλη πιατέλα. Στολίζω με τις γαρίδες και σερβίρω με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.
  • Βήμα 8 Για τις γαρίδες: Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω τον μαραθόσπορο και προσθέτω την πάστα σκόρδου.
  • Βήμα 9 Ανακατεύω για 1 λεπτό και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω μέχρι να ροδίσουν, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το χυμό λεμονιού. Αποσύρω από τη φωτιά.

Related Posts

H MARGHERITA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

H MARGHERITA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Άνοιξη έρχεται και το μαγικό νησί των Φαιάκων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει επισκέπτες απο όλο τον πλανήτη!!Η Κέρκυρα φημίζεται για την γαστρονομία της αφού εκεί η Ελληνική συναντά την Ιταλική κουλτούρα  και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τόπο για την κορυφαία βραβευμένη Margherita pizza Artigianale!! […]

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

Elles seront servies avec des tomates cerises et l’on versera par-dessus les feuilletés du petimezi.