Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 20 min

Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Υλικά
  • 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), χονδροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κατά προτίμηση κοκκινόφλουδο), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια, ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες (ή ξερά κράνμπερις ή κράνα, που θα βρούμε σε καλά καταστήματα ξηρών καρπών και σε παντοπωλεία, χύμα ή συσκευασμένα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα (ή φουντούκια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 8 – 10 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν (προαιρετικά)
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο ξίδια, προσθέτω το πετιμέζι (ή το μέλι), αλάτι και πιπέρι και χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνω το ελαιόλαδο, σταδιακά, χτυπώντας με το πιρούνι, μέχρι να φτιάξω μια δεμένη και λεία βινεγκρέτ.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα βάζω το μαρούλι, τη ρόκα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Προσθέτω τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι ή τα κράνα) και τα αμύγδαλα (ή τα φουντούκια) και περιχύνω με το ντρέσινγκ.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω και σερβίρω.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.