Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

: 4
: 20 min
: 30 min

Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.

Υλικά
  • 8 φέτες τσουρέκι (ή βασιλόπιτα που θα περισσέψει από τις γιορτές ή 8 φέτες ψωμί μπριός που θα βρείτε σε καλούς φούρνους), κατά προτίμηση μπαγιάτικες
  • 100 γρ. γάλα
  • 135 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός), στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός). Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]