destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

: 4
: 20 min
: 30 min

Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.

Υλικά
  • 8 φέτες τσουρέκι (ή βασιλόπιτα που θα περισσέψει από τις γιορτές ή 8 φέτες ψωμί μπριός που θα βρείτε σε καλούς φούρνους), κατά προτίμηση μπαγιάτικες
  • 100 γρ. γάλα
  • 135 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός), στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού (ή βασιλόπιτας ή μπριός). Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe