Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

: 10-12
: 20 min
: 40 min

Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση.

Υλικά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα, βιολογικά
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2½ ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ακέρωτο, βιολογικό
  • 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για την πίτα: Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
  • Βήμα 3 Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (ηλιέλαιο, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μίγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι 38 εκ., και αδειάζω το μίγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 5 Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

δωδώνη και στο γλυκό μου…

δωδώνη και στο γλυκό μου…

Με το άκουσμα της λέξης «δωδώνη» το μυαλό όλων, πηγαίνει στο παγωγό… Εκτός όμως, από την τεράστια γκάμα γεύσεων που παράγει από το 1967, με μεράκι και αγάπη προς τον καταναλωτή, η «δωδώνη» έχει επεκτείνει την παραγωγή της σε υπέροχα γλυκά. Γλυκά μοντέρνα και παραδοσιακά, […]