Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα 1 ταψί 38 εκ. 15΄ [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 ποτήρι μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα, βιολογικά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2½ ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ακέρωτο, βιολογικό
  • 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες
Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για την πίτα: Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (λιωμένη μαργαρίνη, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μίγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και αδειάζω το μίγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.